Toestellen
29 mei 2012 - Ron Smeets

Nokia Lumia 900 volgende week in Nederland

Nadat eerder al bekend werd dat de Nokia Lumia 900 binnenkort in Duitsland, ook met 32GB geheugen, beschikbaar zal komen heeft Nokia vanochtend ook de komst van de Lumia 900 naar Nederland bekend gemaakt.

Het toestel zal vanaf volgende week (4-8 juni) voor 549 Euro (adviesprijs, inclusief BTW, los toestel) in de winkels verschijnen.

De Lumia 900 zal niet alleen in het bekende zwart en cyaan verkrijgbaar zijn, maar ook in wit. Het prijskaartje valt mij erg mee als je het vergelijkt met andere 4.3 inch smartphones. Een adviesprijs van 549 Euro zal betekenen dat hij al snel voor minder dan 500 Euro, zonder abonnement dus, te koop zal zijn.

UPDATE (12u50): Volgens Nokia Nederland zal hier alleen de 16GB versie van de Lumia 900 beschikbaar komen. In een reactie op mijn vraag of het 32GB model ook naar Nederland en/of België zal komen zei Jurgen Thysmans letterlijk: "Nope, 16GB voor NL (+ SkyDrive :-))". Sterker nog, O2 in Duitsland zou een foutje gemaakt hebben met de melding dat zij wel een 32GB versie van de Lumia 900 kunnen leveren: "Dat van O2 wordt gecorrigeerd... Fout op hun website.", aldus Jurgen van Nokia. Toch jammer!

Behalve de bekende specs en software features zal ook Nokia's nieuwe 'Augmented Reality' browser, City Lens genaamd, standaard op de Lumia 900 staan.

Via: Nokia Nederland

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.