Toestellen
16 juli 2012 - Ron Smeets

Nokia Lumia 900 nu goedkoper geworden in de VS

Nokia heeft, samen met AT&T, de prijs van de Lumia 900 fors verlaagd. Het toestel kan in de VS nu voor ¢49.99 aangeschaft worden, mits je er ook een twee-jarig abonnement bij afsluit natuurlijk.

Nokia heeft de afgelopen weken altijd geroepen dat het toestel prima verkoopt en dat de aanvankelijke verwachtingen zelfs overtroffen werden. Deze prijsverlaging lijkt daar haaks op te staan. Vorige week werd al bekend dat het Windows Phone marktaandeel van de Finse fabrikant in de VS zo'n 10 weken na de lancering van de Lumia 900, op 0.3% staat.

Volgens de Finse fabrikant heeft de Amerikaanse prijsdaling onder andere te maken met de introductie van de 'magenta' versie van de Lumia 900 en het feit dat het 'back-to-school' shopping seizoen binnenkort weer van start gaat. Mmmh, ik ben benieuwd of hierdoor meer studenten ook daadwerkelijk voor de Lumia 900 gaan kiezen ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.