Geruchten
04 juni 2012 - Ron Smeets

Nokia Lumia 900 geschikt voor Windows Phone 8

De Nokia Lumia 900 zal deze week ook in Nederland te koop zijn. Later dit jaar verschijnt Windows Phone 8. Er is al veel gespeculeerd, en gezegd, over de compatibiliteit van bestaande toestellen met de volgende Windows Phone versie.

Een medewerker van Nokia Care heeft, naar aanleiding van een vraag van een klant, gezegd dat de Lumia 900 ook geschikt is om een upgrade naar Windows Phone 8 te kunnen draaien.

Formeel moeten Nokia en Microsoft dit natuurlijk nog officieel bevestigen dus de spreekwoordelijke 'slag om de arm' moet ook nu nog even aangehouden worden ;-) Hopelijk komt die officiele bevestiging tijdens de Windows Phone Summit die op 20 juni gehouden wordt. Hieronder een screenshot van de betreffende Nokia Chat:

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.