Toestellen
06 oktober 2014 - Ron Smeets

Nokia Lumia 830 vs iPhone 6 (video)

De Lumia 830 is de nieuwste PureView smartphone van Microsoft. Met een advies prijskaartje van 349 Euro is hij letterlijk half zo duur dan de iPhone 6. De vraag of de iPhone 6 dan misschien dubbel zo goed is kan eigenlijk al beantwoord worden zonder naar onderstaande, ruim dertien minuten durende, video te kijken. Nee!

Maar goed, dat zal niemand echt verbazen. Nokia, uhmm Microsoft, staat al langer bekend als de smartphone maker die degelijke, betaalbare, toestellen maakt. 

De keuze tussen de Lumia 830 en de iPhone 6 zal voor de meesten te maken hebben met gewenning (wat had je al), design (wat vind je mooier) en natuurlijk wat je bereid bent te betalen. Qua specs ontlopen ze elkaar niet echt veel. De camera's presteren prima, de toestellen zijn snel en ze hebben vrijwel alles aan boord wat je kunt wensen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.