Toestellen
05 september 2012 - Ron Smeets

Nokia Lumia 820 ook onthuld

Behalve de Lumia 920 heeft Nokia vandaag, zoals verwacht, ook de mid-range Lumia 820 gepresenteerd in New York. De Lumia 820 heeft geen PureView camera en verwisselbare covers. Het scherm is iets kleiner (4.3 inch) maar hij heeft wel dezelfde dual core, 1.5GHz, processor.

Helaas is op dit moment nog niet bekend wanneer de Lumia 820 in de winkels verschijnt en wat het prijskaartje wordt. Dit jaar is het enige wat Nokia en Microsoft kwijt wilde. Of Nederland ook weer bij de eerste landen (batch) hoort waar de Lumia 820 (en 920) verschijnen is niet bekend.

Zo op het eerste gezicht ziet de Lumia 820 er een stuk minder fraai uit als zijn grotere 'broer', de Lumia 920. Softwarematig is hij natuurlijk wel gelijk met Windows Phone 8. De belangrijkste specs en enkele foto's:

Lumia-820-a Lumia-820-c Lumia-820-b Lumia-820-d

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.