Toestellen
28 maart 2012 - Ron Smeets

Nokia Lumia 800C en 610C in China onthuld

Nokia heeft vandaag haar eerste twee Lumia modellen voor de Chinese markt gepresenteerd. Geen nieuwe toestellen, maar CDMA versies van de bekende Lumia 800 en Lumia 610.

In China zullen deze twee als Nokia 800C en Nokia 610C onder andere in de winkels van China Telecom, de Nokia (online) Store, Nokia winkels en Tianyi Fly Young shops verschijnen. De 800C zal als eerste beschikbaar komen, vanaf april. De Nokia 800C krijgt een advies verkoopprijs van 3599 RMB (ca 428 Euro). De 610C volgt in de loop van het tweede kwartaal. De prijs daarvan is nog niet onthuld.

De specs van de Chinese 'Lumia' modellen zijn verder, behoudens de netwerk functionaliteit en wat lokale content (apps en dergelijke), identiek aan de versies die bij ons in de winkels liggen. Voor Nokia is de stap naar China een broodnodige om haar pogingen wat meer voet aan de grond te krijgen waar het gaat om haar (Windows Phone) smartphone marktaandeel. De tijd zal moeten uitwijzen of de Finnen daar in gaan slagen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.