Nieuws
24 november 2011 - Ron Smeets

Nokia Lumia 800 verkoopt toch goed ?

In de pre-order fase leek het met de verkoopcijfers van de Nokia Lumia 800 nog niet zo goed te gaan. Inmiddels duiken echter meer en meer berichten op dat het toestel toch beter verkoopt dan gemeld / verwacht. Helaas heeft Nokia zelf nog geen officiële verkoopcijfers van de Lumia 800 bekend gemaakt, en gezien de historie zal dat waarschijnlijk ook niet gebeuren.

Bij Vodafone in Engeland en KPN hier in Nederland zou de Lumia 800 op dit moment het op één na best verkopende toestel zijn. Daarnaast meldde de Phone House hier vorige week al dat de Lumia in sommige winkels al 'uitverkocht' was (wachtend op nieuwe voorraad).

Diezelfde berichten komen ook van Orange uit Engeland. Ook daar zijn sommige winkels al door hun (eerste) voorraad Lumia 800's heen. Dit alles moeten we natuurlijk wel in het juiste perspectief zien. Hoeveel voorraad was er? En hoeveel toestellen heeft Nokia inmiddels daadwerkelijk verkocht. Die cijfers worden, zoals gezegd, doorgaans niet vrijgegeven. Als de Lumia 800 inderdaad een groter succes is dan verwacht of gemeld, dan zou ik, als ik Nokia was, deze cijfers toch gauw wél vrijgeven.

Tot slot dook via de 'beruchte' Eldar Murtazin ook al het gerucht op dat Nokia van plan zou zijn de prijs van de Lumia 800 in de tweede helft van januari of begin februari met 15% te verlagen. Dat twitterde hij althans. De waarheid van dat gerucht zal moeten blijken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.