Nieuws
26 oktober 2011 - Ron Smeets

Nokia Lumia 800 onthuld, nu al op weg naar de winkels

Zo op het eerste gezicht lijkt het dus ‘Bam!!!’ te zijn geworden voor Nokia. Natuurlijk moeten we nog even afwachten hoe de toestellen werkelijk presteren maar het feit dat de Finse fabrikant vandaag haar eerste (twee) Windows Phone toestellen onthulde en tevens bekendmaakte dat de Nokia Lumia 800, het ‘hero device’ van de twee, nu al op weg is naar de winkels en daar dus begin november vanaf 17 november ook al zal liggen, moet de gemiddelde Nokia fan hoopvol stemmen.

Nokia World presentatie

De Nokia Lumia 800 gaat rond de 420 Euro 499 Euro (inclusief BTW) kosten. De Lumia 710 wordt met ca 270 Euro heel wat voordeliger, maar dit toestel zal eerst naar een aantal Aziatische landen gebracht worden. De andere kant van de Oceaan, het land van de Hamburgers ;-), zal tot 2012 moeten wachten op de eerste Windows Phone Nokia’s.

De  keynote speech van Stephen Elop en zijn companen duurde bij a anderhalf uur en de internetverbinding in het Excel Centre was wederom niet opgewassen tegen de vele (live) verbindingen, maar het grote nieuws is er wel uit. Ik ga nu op zoek naar de toestellen, wat video’s opnemen en zal later deze dag zeker nog met meer Nokia nieuws en achtergronden van de toestellen komen.

Nokia-World-b Nokia-World-a2 NW-Elop-Stage

Meer foto's van de Nokia Lumia 800 kun je op de volgende pagina bekijken.

Nokia Lumia 800 foto's

Letwel, dit zijn de foto's die ik zojuist in een donkere omgeving gemaakt heb. Betere afbeeldingen en een video preview volgen asap.

DSC_02772 DSC_0278 DSC_02801 DSC_0284 DSC_0291

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.