Geruchten
29 augustus 2014 - Ron Smeets

Nokia Lumia 730 en 735 gekiekt

De Nokia Lumia 730 zal waarschijnlijk, samen met de Lumia 830, rondom de IFA in Berlijn officieel gepresenteerd worden. Foto's van het toestel waren al eerder opgedoken, maar de kiekjes die nu online verschenen, ook van de Lumia 735 (4G variant), zijn iets duidelijker.

Dat laatste lijkt vreemd want doorgaans zijn de '5' varianten van Lumia's de dual sim uitvoeringen, maar daarom zijn het nog geruchten natuurlijk.

Het toestel op de foto's heeft overigens veel weg van de 'oude' Lumia 800, vooral de ronde zijkant en ietwat spits toelopende boven en onderzijde. Natuurlijk kan nog niet bevestigd worden of dit inderdaad de Lumia 730 is. Dat kan alleen Nokia... of Microsoft Mobile.

Lumia-730-2 Lumia-730-1

De specs die eerder ook al opoken:
- 4.7 inch display (ClearBlack?) met een resolutie vn 854 x 480 pixels, maar mogelijk ook 720p
- Quad Core processor met 1GB RAM
- 8 GB Intern geheugen
- microSD optie (max. 128 GB)
- 5 megapixel camera met LED flits (6.7 megapixel dook ook al op in geruchten)
- 6.1 megapixel front 'selfie' camera (of een 5 megapixel versie)
- Dual SIM optie (waarschijnlijk afhankelijk van de regio waar het toestel verkocht wordt)
- 4G / LTE support
- Windows Phone 8.1 (Debian Red) 

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.