Nieuws
26 oktober 2011 - Ron Smeets

Nokia Lumia 710; een betaalbare Windows Phone uit Finland

De tweede Nokia Windows Phone smartphone die vandaag in Londen onthuld werd is de Nokia Lumia 710. Ook hiervan heb ik al een videopreview opgenomen, maar die verschijnt pas vrijdag of zaterdag online. Ik, en de meeste Nederlandse media, moesten hier in Londen gebruik maken van een cameraman die door Nokia zelf ingevlogen was en die heeft natuurlijk even tijd nodig om alle filmpjes te editten en online te zetten, helaas ;-)

Enfin, de Nokia Lumia 710 is een toestel dat je echt in levende lijve moet zien om te concluderen dat het best een aardige smartphone is. Zeker gezien het relatief geringe prijskaartje van zo'n 350 Euro (inclusief BTW).

De Nokia Lumia 710 valt vooral op door zijn ronde vormen en de robuuste look-and-feel. Daarnaast heeft Nokia bedacht om losse (accu)covers te gaan leveren in dezelfde kleuren als de verschillende 'themas' in Windows Phone. Die moet je wel los kopen en kosten €12,95 per stuk.

Qua specificaties doet de Lumia 710 niet veel onder voor zijn grote broer, de Lumia 800. De Lumia 710 heeft ook een 3.7 inch WVGA touchscreen, maar dan wel een LCD Clear Black Display en geen AMOLED dus. Net als de Lumia 800 heeft de Lumia 710 ook een 1.4GHz processor met 512MB RAM, een 1300 mAh accu en quad-band GSM met UMTS en HSPA support. De camera is een 5 megapixel variant met autofocus en een (single) LED flitser die ook 720p HD Video kan opnemen. Verder valt op dat de drie 'windows' knoppen onder het scherm in een fysieke toets verzameld zijn. Geen 'soft' touch toetsen dus. De volledige technische specs staan op de screenshot onderaan dit artikel. Wanneer de Lumia 710 in de Nederlandse winkels zal liggen is nog niet bekend. Wel is al zeker dat dit toestel eerst uitgebracht gaat worden in een aantal landen die niet direct de Nokia Lumia 800 zullen krijgen. Daarna zijn 'wij' aan de beurt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.