Toestellen
18 februari 2013 - Ron Smeets

Nokia Lumia 620 over enkele weken ook in Nederland te koop

Nokia heeft vanochtend bekend gemaakt dat de Lumia 620, die begin december onthuld werd, vanaf maart in de Nederlandse winkels gaat verschijnen.

Daarmee brengt de Finse fabrikant haar tot nu toe goedkoopste Windows Phone 8 toestel dus ook naar ons kikkerlandje. De advies verkoopprijs van de Lumia 620 wordt 259 Euro (incl. BTW). Qua prijs is dit vergelijkbaar met de HTC 8S maar de Lumia 620 wordt niet het goedkoopste Windows Phone 8 toestel in de Nederlandse winkels.

Die eer valt vooralsnog Huawei ten deel die onlangs met de presentatie van de Ascend W1 een Windows Phone 8 toestel onthulden met een 'prepaid' prijskaartje van €149.99 (in combinatie met Vodafone Prepaid SIM). Simlock vrij zou die Huawei ook minder dan 200 Euro gaan kosten.

Enfin, voor de goedkopere Nokia moet je dus iets meer geld reserveren. Daarvoor krijg je wel een toestel met gratis gesproken navigatie (Nokia Drive) en diverse andere unieke Nokia Windows Phone 8 apps. De Lumia 620 heeft verder als voordeel dat het touchscreen display met handschoenen aan te bedienen is. Vooral handig in de winter natuurlijk.

In hoeverre de Lumia 620 qua specs en prestaties te vergelijken is met de HTC 8S en de Huawei Ascend W1? Het zijn allemaal toestellen met een 3.8 - 4 inch WVGA (480 x 800) scherm, 1 - 1.2GHz (dual core) processor, 512 MB RAM en de bekende 'smartphone' functies als WiFi, 3G, GPS en dergelijke. Kortom, relatief betaalbare toestellen met gemiddelde specificaties.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.