Toestellen
05 december 2012 - Ron Smeets

Nokia Lumia 620 gepresenteerd

Nokia heeft zojuist de Lumia 620 gepresenteerd. Dit wordt de derde, en tot nu toe meest betaalbare, Windows Phone 8 smartphone van de Finse fabrikant.

Het toestel is onder andere uitgerust met een 3.8 inch TFT ClearBlack aanraakscherm (800 x 480) dat, net als bij de Lumia 920, ook met handshoenen aan bediend kan worden. Verder heeft de Lumia 620 een 1GHz dual core processor, 5 megapuxel autofocus camera met LED flitser en 720p video opname functie, 512MB RAM en 8 GB opslag geheugen dat middels een microSD kaart nog (met maximaal 64GB) uitgebreid kan worden.

De accu lijkt mij zo op het eerste gezicht wat zwakjes met 1300 mAh, maar dat zal natuurlijk moeten blijken wanneer het toestel getest kan worden. Verder heeft hij weliswaar NFC aan boord, maar niet voor draadloos opladen. De NFC functies van de Lumia 620 richten zich op 'Open en Secure' voor het verzenden van bestanden, koppelen van NFC accessoires zoals speakers, en eventuele betaaldiensten (Wallet applicatie). Qua software zal de Nokia Lumia 620 gelijk zijn aan zijn grotere Windows Phone 8 broers. Nokia Drive, City Lens en andere specifieke 'Nokia Windows Phone' apps zijn allemaal van de partij.

De Nokia Lumia 620 verschijnt in januari 2013 het eerst in Azië op de markt. Europa, en het Midden Oosten volgen kort daarna, aldus het persbericht. De advies verkoopprijs van de Lumia 620 zal zo'n 300 Euro, inclusief BTW, gaan bedragen. Hij wordt in zeven verschillende kleuren geleverd (die beschikbaarheid kan overigens per land verschillen) waarbij opvalt dat de rand rondom het scherm bij sommige uitvoeringen een andere kleur heeft dan de rest van het toestel (zie afbeeldingen hieronder).

Andere noemenswaardige specs:
- VGA front camera
- 7 GB gratis SkyDrive opslag
- Bluetooth 3.0
- WiFi, GPS
- 7 kleuren: Lime, Oranje, Magenta, Geel, Blauw, Wit en Zwart
- Quad band GSM
- 3G en HSPA
- microUSB lader en aansluiting
Afmetingen: 115.4 x 61.1 x 11.02mm (h x b x d)
Gewicht: 127 gram 

Nokia persbericht

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.