Toestellen
21 mei 2012 - Ron Smeets

Nokia Lumia 610 vanaf volgende week in de winkels

Nokia heeft vandaag bekend gemaakt dat het goedkoopste Windows Phone toestel van de Finnen, de Lumia 610, vanaf volgende week in de Nederlandse winkels zal liggen.

Het toestel, dat een adviesprijskaartje van 249 Euro krijgt, werd in Barcelona, tijdens het MWC, officieel gepresenteerd. Volgens Nokia het ideale toestel voor de jongere smartphone koper die op zoek is naar een betaalbare kennismaking met de Lumia toestellen en Windows Phone.

Hoewel de Lumia 610 dus een van de goedkopere Windows Phone toestellen is die in de winkels verschijnt heeft hij wel alle bekende Windows Phone functies zoals de People Hub voor een prima integratie van contacten en sociale netwerken, Xbox Live, Nokia Music en Nokia Rijden. Het prettige prijskaartje wordt vooral mogelijk gemaakt door het eenvoudigere (LCD) display en de plastic behuizing. De Lumia 610 wordt in wit, zwart, magenta en cyaan geleverd.

De belangrijkste specs van de Lumia 610:
- 3.7 inch LCD capacitief scherm (WVGA, 800 x 480) 
- 5 mp auto focus camera met flits
- Video 1280 x 720 30 fpm
- accu 1300 mAh
- 8 GB intern geheugen (geen microSd slot)
- 256 MB RAM
- Wifi b/g/n
- Bluetooth
- 131,5 gr
- 119 x 62 x 12 mm (l x b x h)

Nokia-Lumia-610-a Nokia-Lumia-610-b

En tot slot nog een screenshot van alle specs:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.