Toestellen
01 april 2013 - Ron Smeets

Nokia Lumia 520 wordt een hit

In Barcelona presenteerde Nokia met de Lumia 520 een bijzondere low-end smartphone. Het toestel heeft namelijk de prijs (rond de 160 euro) van een goedkope mobiele telefoon maar de specs doen zeker niet onder voor menig, veel, duurder toestel.

Natuurlijk, het scherm is LCD (IPS) variant, maar wel met de handschoen bedienfunctie die we al kenden van de Lumia 920 en 820 en de camera moet het doen met 5 megapixels zonder flitster. Maar verder heeft Nokia alle software (Drive Naavigatie, de camera 'effect' lenzen etc) ook op de Lumia 520 beschikbaar gesteld.

In combinatie met het zeer prettige prijskaartje zou dit wel eens een hit kunnen worden. Ik denk dan niet alleen aan ontwikkelende landen zoals India, waar het toestel in preorder al tot de bestsellers behoort, maar ook iedereen die op zoek is naar een leuke smartphone en daar maximaal 200 Euro voor wil neertellen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.