Toestellen
25 mei 2013 - Ron Smeets

Nokia Lumia 520; veel waar voor weinig geld (video)

Wat is (of wordt) de beste smartphone van 2013? Die vraag zal waarschijnlijk door velen beantwoord worden met 'Samsung Galaxy S4', 'HTC One', 'Sony Xperia Z' of misschien wel de nieuwe Nokia Lumia 925 of de LG Optimus G.

Dat is echter niet het segment (500+ Euro) waar ik nu naar gekeken heb. Wanneer je rond de 150 Euro te besteden hebt, of gewoonweg niet veel meer geld wilt uitgeven voor een nieuwe smartphone, dan wil je natuurlijk ook waar voor je geld krijgen. De Nokia Lumia 520 kan dan een prima keuze zijn.

Ben je op zoek naar een toestel met een gebruiksvriendelijke (lees: eenvoudig te bedienen) interface dan is Windows Phone 8, en dat heb ik al vaker geschreven, op zich een prima smartphone OS. Daarnaast heeft Nokia de Lumia 520 uitgerust met alle bekende 'Nokia-Windows' features zoals gratis navigatie (Here Drive), Nokia Music en dergelijke. In onderstaande videoreview heb ik de Lumia 520 ook even naast twee concurrenten gehouden; de Huawei Ascend W1 en de LG Optimus L7 II.

http://www.youtube.com/watch?v=88F8go4l7YI
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.