Toestellen
19 april 2013 - Ron Smeets

Nokia Lumia 520 half mei ook in Nederlandse winkels

Nokia heeft vanmiddag middels een persbericht laten weten dat de goedkope Lumia 520 rond 15 mei ook in de Nederlandse winkels zal liggen. Het toestel, dat in Barcelona samen met de Lumia 720 gepresenteerd werd, krijgt een advies verkoopprijs van 179 Euro.

De Lumia 520 is te koop met diverse (losse) covers. De eerste drie maanden krijg je gratis een extra cover erbij in de kleur die je het best bij jouw vindt passen.

Met de introductie van de Lumia 520 probeert Nokia (nieuwe) concurrenten als de Huawei W1 (149 Euro) onder de duim te houden. De fabrikant verloor immers al de smartphone strijd op het high end niveau van Samsung, Apple, HTC en nu ook Sony. Een terugkeer aan de top in dat segment wil bepaald nog niet vlotten met toestellen als de Lumia 920. Die worden wel goed ontvangen en zijn technisch zeker ook in orde maar Nokia heeft het gewoonweg niet meer in dat deel van de markt. Dat komt deels ook door de stagnerende groei van de populariteit van Windows Phone.

In het low-end en mid range deel van de smartphone markt is de strijd nog zeker niet gestreden. Toestellen met een prijskaartje dat tussen de 150 en 300 Euro ligt worden steeds populairder door de verdwijende toestel subsidies en de duurder wordende abonnementen. Daar ligt nog wel een kans op (hernieuwd) succes voor de Finnen, denk ik. Het voordeel van de Lumia 520 op zijn directe concurrenten is behalve de prijs zeker ook het feit dat Nokia nauwelijks consessies gedaan heeft aan de software features van de Lumia 520. Alle bekende en exclusieve diensten, zoals Nokia Music en Drive (plus de andere Here services) zijn ook op dit toestel aanwezig.

De belangrijkste specs van de Lumia 520:
- 4 inch IPS LCD Display (800 x 480 pixels)
- 5 megapxel autofocus camera (zonder flitser) met 720p video opname functie
- 1 GHz Dual Core Snapdragon processor
- 512 MB RAM
- 8 GB intern geheugen
- MicroSD optie (max, 64GB)
- 7 GB SkyDrive opslag
- 1430 mAh accu

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.