Toestellen
23 december 2013 - Ron Smeets

Nokia Lumia 1020 @ Amsterdam Light Festival

Vorige week, tijdens het Amsterdam Light festival, organiseerde Nokia de Lumia Low Light rondvaart. Een prima moment om de camera-prestaties van de Lumia 1020 in het donker weer eens te testen. Hieronder kun je een kort videoverslag van die avond bekijken, compleet met opnames (foto en video) die door de Lumia 1020 gemaakt zijn.

Wat mij eerder ook al opviel is het feit dat je met de 41 megapixel Pureview camera van de Lumia 1020 's avonds inderdaad prima foto's kunt maken, maar je moet dan wel overwegen om het toestel op een vaste ondergrond te zetten, of een statief te gebruiken (al dan niet met behulp van de los verkrijgbare camera grip bij de Lumia 1020).

Uit de hand schieten (van foto's) zonder beweging (in het donker) is met de Nokia dus vrijwel onmogelijk, of je meot al echt een hele vaste hand hebben. In dat opzicht presteren andere toestellen, zoals de Sony Xperia Z1, wat beter. Onder de video zie je twee keer dezelfde foto die ik gisteravond maakte op de Kerstmarkt in Aken met de Nokia en de Sony.

http://www.youtube.com/watch?v=kcAfnfjt4U8

Foto kerstmarkt Aken (Nokia Lumia 1020)

Foto kerstmarkt Aken (Sony Xperia Z1)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.