Concepten
16 maart 2012 - Ron Smeets

Nokia Lumia 1000 concept: PureView, Windows 8 en toetsenbord

OK, dit concept zal meer dan waarschijnlijk nooit in de winkels verschijnen, maar de Nokia Lumia 1000 met Windows (Phone) 8, een PureView camera (met 41MP sensor) en fysiek, slide out, qwerty toetsenbord zou sommige freaks best wel kunnen bekoren, toch?

Het plaatje dat de bedenker (of beter gezegd samensteller) van dit concept erbij gefabriceerd heeft is niet veel meer dan een combinatie tussen de voorzijde van de Lumia 900, de achterkant (met camera) van de 808 PureView en een qwerty toetsenbord met het Lumia design.

De specs die hij erbij bedacht heeft:
- Windows (Phone) 8
- Intel Atom Z2580 1.8 GHz dual core processor
- 533 MHz PowerVR 5GX 544MP2 GPU 
- 4.3 inch AMOLED Display (1024 x 768 pixels)
- 41 Megapixel PureView Camera
- VGA cam aan de voorzijde
- 64 GB geheugen, 2GB RAM
- NFC
- USB 3.0
- Bluetooth
- aGPS
- WiFi
- NFC
- Infrarood
- Stereo FM Radio met RDS
- FM Transmitter
- Bewegingssensor, Digitaal kompas, 
- Qwerty toetsenbord.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.