Entertainment
23 mei 2008 - Arjan F Olsder

Nokia Lost N-Gage Licentie Problemen Op

Ron schreef er eerder deze week al over, de problemen met het overzetten van games van een oude N-Gage naar een nieuwe. Onder de enorme media druk van niet alleen vak gerelateerde websites, maar ook door organisaties als de BBC, heeft Nokia toegezegd met een oplossing te komen.

De mogelijkheid om games over te zetten op een nieuw toestel is vaak besproken binnen de Mobile Games Industrie. Bepaalde beveiliging standaarden zoals OMA lieten het al toe om licentie rechten over content aan een persoon in plaats van een toestel te koppelen. Echter ontstond hierdoor het probleem dat consumenten klaagden als hun oude game simpelweg niet beschikbaar was op hun nieuwe toestellen. Ontwikkelaars blijven simpelweg niet eeuwig hun games 'porten' omdat de games op het gegeven moment geen inkomsten meer opleveren.

Nokia gaat dus als eerste een soort van garantie geven dat aangekochte games mee kunnen naar een nieuw N-Gage toestel. Hoe dit precies in zijn werk zal gaan is nog onbekend omdat Nokia op dit moment geen druk op ontwikkelaars uitoefent om oudere N-Gage toestellen (voor zover die er zijn) te ondersteunen. Echter is dit iets dat binnen Nokia en de N-Gage ontwikkelaars opgelost dient te worden.

Dus, de oplossing. Op dit moment is Nokia begonnen met het verstrekken van tools aan de vele care centers die het bedrijf wereldwijd heeft. Via deze care centers worden de licenties dan overgezet naar het nieuwe toestel. Omdat Nokia weet dat de care centers niet voor iedereen een plezier zijn om op te zoeken, zal het bedrijf ook naar andere mogelijkheden kijken om licenties over te plaatsen.

"We acknowledge our customers' concerns and have been working on a solution that would allow people to transfer purchased N-Gage games to a new Nokia device. We are working with our Nokia Care Centers with an intermediate solution to enable the licensed transfers of games until a final solution is ready to be deployed."Gerelateerde links:
Gekochte N-Gage games niet overdraagbaar
Versie 2.0 van Nokia N-Gage beschikbaar
Nokia: NGage over enkele weken echt live
Nokia N-Gage gekraakt: werkt nu op alle N-Series
Nokia NGage First Access eindelijk beschikbaar, N81 only!
Nokia schort release N-Gage content service op tot 2008
Nokia N-Gage voorlopig alleen voor de N81
N-Gage alweer uitgesteld
Uitgebreide preview van het nieuwe N-Gage platform
Nokia herlanceert het N-Gage game Platform
Nieuwe N-Gage software geschikt voor meerdere Nokia's
Nokia zet N-Gage op zijspoor tot 2007
Over de auteur: Arjan F Olsder