Nieuws
30 januari 2008 - Ron Smeets

Nokia Location Tagger voegt GPS info toe aan foto's

Naar eigen zeggen gaat Nokia deze feature binnenkort mogelijk standaard installeren op camphones met GPS functie maar daarvoor willen de Finnen eerst weten wat haar klanten ervan vinden.

Location Tagger is gratis te downloaden en zorgt ervoor dat GPS coordinaten worden toegevoegd aan de EXIF header van aan gemaakte foto's zodat je later precies kunt opzoeken waar je de betreffende foto's gemaakt hebt, mocht je dat vergeten zijn ;-)

Geen spectaculaire applicatie maar voor diegenen die een N95 of andere Nokia met ingebouwde (of externe) GPS ontvanger hebben misschien wel eens leuk om mee te spelen.Gerelateerde links:
Nokia S60 Touch toestel blijkt Bluetooth GPS module
Nokia N82 nu officieel aangekondigd
Nokia 6110 Navigator dinsdag in de winkel
Nokia 6110 Navigator
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.