Entertainment
24 januari 2011 - Ron Smeets

Nokia ligt zwaar op de maag

Een bezoekster van de dierentuin in Djnepropetrovsk wilde met haar Nokia mobieltje een close up foto maken van een krokodil die zich met open bek uit het water oprichtte. Helaas gleed het toestel uit haar handen en belandde in het water. De 14 jarige krokodil Gena (foto) 'zag' het Finse stukje hardware vervolgens aan voor zijn 'lunch' en hap-slik, weg was de Nokia.

Het meisje meldde het voorval aan enkele werknemers van de dierentuin die haar verhaal aanvankelijk niet geloofden maar toen ze haar mobieltje belde begon de krokodil te 'rinkelen'.

Op zich een aardig verhaal over de degelijkheid van een Nokia maar helaas voor de krokodil bleek het toestel toch wat zwaar op de maag te liggen. Na zijn 'Nokia lunch' heeft de krokodil namelijk geen hap meer gegeten en oogt hij lusteloos. Verzorgers hebben inmiddels al geprobeerd het dier te voeren met levend voedsel, geinjecteerd met laxeermiddel, maar de krokodil weigert elk maal dat hem sinds de Nokia lunch voorgeschoteld wordt.

Deze week wordt het dier aan een rontgenonderzoek onderworpen. Als hij echt niet meer wil eten en het toestel ook niet langs de natuurlijke weg zijn lichaam verlaat dan moet hij mogelijk geopereerd worden om de Nokia uit zijn maag te verwijderen. Mocht dat ook niet lukken, dan kan hij natuurlijk altijd nog gecast worden voor een moderne uitvoering van Peter Pan en de 'tikkende' krokodil die op Kapitein Haak jaagt. Nee, zonder gekheid, laten we hopen dat het allemaal weer goed komt met de Russische kroko Gena ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.