Nieuws
27 augustus 2006 - Ron Smeets

Nokia ligt goed bij Greenpeace

Nokia is in de nieuwste editie van Greenpeace's Green Electronics Guide waarin producenten van telefoons en PC's worden beoordeeld op hun mileubeleid, samen met Dell uitgeroepen tot de 'groenste' bedrijven van dit moment.

Bij de beoordeling maakt Greenpeace uitsluitend gebruik van openbare gegevens uit de markt en van de bedrijven zelf en wordt voornamenlijk gekeken naar de ontwikkelingen van de producenten om hun producten zoveel mogelijk te ontdoen van giftige en gevaarlijke stoffen en de mate waarin men zorg draagt voor de recycling van die producten.

Zowel de Finse toestelmaker als de Amerikaanse PC bouwer scoorden een 7. Opvallend is de lage score van bedrijven als Motorola (1.7), Apple (2.7) en hekkesluiter Lenovo (1.3).Gerelateerde links:
Apple gaat iPod recyclen
Recycling SMS service voor Londeners
GSM recycling succes voor goede doelen
Winkels in California moeten oude GSM's inzamelen
Ruil je oude GSM in voor een boom
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.