Entertainment
26 februari 2009 - Ron Smeets

Nokia Laptops op komst?

In tijde van crisis willen sommige bedrijven nog wel eens vreemde beslissingen nemen en hoewel Nokia de gevolgen van de huidige crisis nog niet echt voelt, er wordt nog steeds winst gemaakt door de Finnen, kwam er vandaag toch een ietwat vreemd bericht uit Helsinki binnen.

In een intervew voor de Finse TV Zender YLE heeft Olli-Pekka Kallasvuo zich namelijk laten ontvallen dat Nokia er serieus over nadenkt om zich, net als bijvoorbeeld Samsung, Sony en Acer, op de Laptop markt te storten.

Nu is het al lang geen geheim meer dat Nokia haar high-end toestellen in de N- en E-Series liever als Multimedia Computer betiteld dan de term Smart- of Multimedia Phone te gebruiken. Van daar is het natuurlijk nog maar een kleine stap naar de Laptops ;-)

Het feit dat computer fabrikanten als Acer en Lenovo (hernieuwd) in de mobele telefonie business stappen kan natuurlijk ook wel iets te maken hebben met Nokia's overwegingen om Laptops te gaan maken. Daarnaast worden vooral de mini laptops, of netbooks, tegenwoordig ook veel door mobiele operators en -retailers verkocht. Een kanaal langs welke al menig Nokia product zijn weg naar de consument gevonden heeft.

Kallasvuo zegt hierover: "All leading mobile network operators and retailers are adding connected notebooks and netbooks to their portfolios alongside mobile phones. On this basis it comes as no surprise that Nokia is evaluating this segment."

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.