Geruchten
08 februari 2009 - Ron Smeets

Nokia lanceert Symbian 'App Store'?

Symbian is, gemeten in aantallen, nog altijd het meest gebruikte besturingssysteem voor Smartphones. Dit komt natuurlijk niet in de laatste plaats doordat het gebruikt wordt in alle toestellen van wereldmarktleider Nokia.

Gezien het succes van de App Store van Apple en het aanstaande succes, kijkend naar het enorme aantal Android developers die de laatste 12 maanden opgedoken zijn, van Android Market zou het natuurlijk helemaal niet vreemd zijn als er ook een Symbian 'App Store' gelanceerd wordt.

Dat lijkt tijdens het komende Mobile World Congress ook inderdaad te gaan gebeuren. Jammer is wel dat de geruchten zoals ze nu rondwaren spreken van zowel een Nokia als Samsung versie van een Symbian Applicatie winkel.

Op zich een goed initiatief van beide fabrikanten en ontwikkelaars maar ik zou toch liever zien dat er een algemene Symbian 'App Store' komt. Volgens mij betekent dat namelijk nog meer keus voor de consument, toch?

Via: UnwiredView

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.