Toestellen
01 december 2016 - Redactie MobileCowboys

Nokia lanceert nieuwe Android smartphones in 2017

Dat Nokia als smartphone merk terug zou komen wisten we al een tijdje, maar de echte aankondiging liet nog op zich wachten. Nu is die er dan eindelijk toch, door Fins bedrijf HMD. Die hebben de Nokia-licentie voor tien jaar gekregen en gaan nu met producent FIH, het Chinese dochterbedrijf van Foxconn, nieuwe Android toestellen maken onder de Nokia-vlag.

Die telefoons zouden in de eerste helft van 2017 moeten gaan opduiken, maar veel meer dan de naam, het feit dat HMD met FIH en Google samenwerkt en dat het dus Android toestellen zijn weten we niet.

HMD is developing an exciting new consumer centric product range which will focus on innovation, quality and experience, alongside the iconic Nokia mobile phone attributes of design, robustness, and reliability.

Als de smartphones een succes blijken te zijn is het vervolg ook al duidelijk voor HMD. Ze willen dan de zogenaamde feature phones gaan produceren waar Nokia mee bekend geworden is. Of dat betekent dat er weer een Nokia komt waar je mee kunt gooien weten we niet, maar vermoedelijk gaat het dan om typische modellen die het in opkomende markten goed doen, zoals de dual-sim modellen met een standbytijd van meer dan een maand. Laten we eerst maar eens afwachten of deze nieuwe modellen meer zijn dan gemiddelde Android toestellen met het Nokia logo er op...