Toestellen
25 februari 2008 - Ron Smeets

Nokia lanceert het 'Morph' concept toestel

Vanaf vandaag kunnen bezoekers van de Design and the Elastic Mind expositie in het New Yorkse Museum Of Modern Art het Nokia Morph concept bewonderen. Zie ook de foto's hierboven en onderaan dit bericht.

Nokia heeft dit, op nanotechnologie gebaseerd concept toestel, ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Cambridge en is een van de eerste resultaten sinds de aangekondigde samenwering tussen Nokia en de Engelse Universiteit, nu bijna een jaar geleden.

Morph is een concept voor de ontwikkeling van toekomstige mobieltjes en toont onder andere een radicale verandering in het uiterlijk van toestellen in de toekomst.

Het toepassen van nanotechnologie maakt het mogelijk om toestellen te maken die zelfreinigend, transparant en flexibel zijn en verschillende 'gedaantes' kunnen aannemen.Gerelateerde links:
De toekomst van de GSM volgens Nokia
GSM design als universitaire studie
Nokia's visie op GSM's van de toekomst
Nokia 888: Design en Emotie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.