Toestellen
08 januari 2007 - Ron Smeets

Nokia komt met 'Ultraplatte' N76

De Finse toestelmaker staat niet bekend om haar snelle handelen als het gaat om het volgen van populaire trends op het gebied van toesteldesign.

Zo hebben ze de hype rondom de RAZR en andere ultraplatte GSM's zo ongeveer aan zich voorbij laten gaan in de hoop dat de eigen ontwerpen van de N-, E- en L'Amour series ook succesvol zouden worden. Toegegeven, daar zijn ze deels toch wel in geslaagd en dus heeft die keuze tot nu toe niet verkeerd uitgepakt. Maar ja, ze zijn dan ook marktleider, dus ze moeten iets goed doen ;-)

Vandaag hebben de Finnen echter de nieuwe N76 geintroduceerd, een ultraplatte clamshell van 13.7 millimeter die op de foto hierboven (klik voor een grotere versie en meer foto's) wel iets weg heeft van een vierkante RAZR, toch?

De specs van de N76 zijn alleszins redelijk te noemen. Een 2.4inch QVGA display met 16 miljoen kleuren, 20Mb intern geheugen, microSD geheugenkaart (max. 2GB), 2MP camera, minijack audio aansluiting, Quadband GSM en UMTS.

De N76 komt nog dit kwartaal op de markt en gaat, zonder abonnement ongeveer 390 Euro kosten. Meer foto's:

Foto's via: Engadget MobileGerelateerde links:
Ultradunne multimedia toestellen van Samsung
Nokia N95 komt nog voor de zomer
Nokia verlaagt toestelprijzen na tegenvallende verkopen
Nokia N75: kleinste N-Series multimedia phone
Low-end E Series toestel van Nokia
RAZR best verkochte GSM in Europa
Nokia L'Amour serie fotoshoot
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.