Geruchten
30 oktober 2007 - Ron Smeets

Nokia komt met 'eigen' Jaiku/Twitter applicatie

Op de foto hierboven (klik voor een grotere versie) is, als we deze geruchten mogen geloven, een sneak preview te zien van de volgende generatie S60 software.

In het display is duidelijk een applicatie te zien die wel heel erg veel weg heeft van de populaire 'mobile IM services' als Jaiku en Twitter.

Enkele weken geleden was er nogal wat verontwaardiging in Finland toen bekend werd dat Google de nieuwe eigenaar van Jaiku, een Fins initiatief, werd en noet 's lands andere trots, Nokia.

Deze foto, mits correct, maakt duidelijk waarom Nokia besloten heeft Jaiku niet te kopen. Ze hebben het zelf nagebouwd.

Een andere reden kan overigens ook liggen in het feit dat Jaiku een initiatief is van een ex-Nokia medewerker die welliicht helemaal niet geinteresseerd was in een overname door zijn vorige werkgever ;-)Gerelateerde links:
Symbian S60 Touch videodemo
Nokia's Symbian S60 Touchscreen UI gepresenteerd
Nieuw Event gelanceerd: Mobile Monday
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.