Geruchten
23 januari 2013 - Ron Smeets

Nokia komt dit jaar met een 'echte' PureView Windows Phone

Het is nog een gerucht maar het klinkt wel logisch dat Nokia van plan zou zijn om nog dit jaar met een 'echt volwaardige' PureView Windows Phone toestel op de proppen te komen.

Dat toestel heeft de codenaam EOS gekregen. Of dat dan ook betekent dat Nokia iets met Canon samen gaat doen? Dat lijkt mij niet, maar de codenaam is wel bijzonder. Als de geruchten juist blijken te zijn. Het is allemaal nog pure speculatie, afkomstig van een anonieme bron natuurlijk ;-)

Het eerste toestel, de Nokia 808 PureView, blonk qua innovatie met name uit vanwege de 41 megapixel PureView camera sensor en de Rich Recording audio technologie.

De Lumia 920 heeft ook wel iets van de PureView techniek in haar camera 'zitten', maar dat is zeker geen volwaardige PureView camphone te noemen. Hij presteert prima in donkere omgevingen en en bij video opnames valt ook de beeldstabilisatie technologie in positieve zin op.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.