Nieuws
24 maart 2011 - Ron Smeets

Nokia klanten willen vooral een betere accu en Internet

Een van de speerpunten van Nokia voor de komende jaren is het zogenaamde 'Next Billion' project, ofwel het ontwikkelen van betaalbare smartphones met mobiel internet voor de volgende 1 miljard 'klanten'. Meer daarover kun je hier bekijken.

Vooruitlopend, of parallel, aan die missie heeft Nokia de afgelopen weken een online enquete gehouden onder bezoekers (en potentiële) klanten met de vraag wat zij belangrijke (en onmisbare) eigenschappen vinden voor die toestellen. Betere (langere levensduur) accu's en mobiel internet scoren daarbij het hoogst met respectievelijk 19.86 en 11.41%.

De volledige resultaten kun je in onderstaande grafiek zien. Opvallend is het feit dat de potentiële kopers van 'betaalbare Nokia smartphones' relatief weinig waarde hechten aan Games (2.42%), Bluetooth (3.98%) en een 'Fancy UI' (5.01%). Wat wel veel gevraagd werd is robuustheid (9.53%) en, natuurlijk, een gunstig prijskaartje (8.29%).

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.