Entertainment
17 januari 2008 - Arjan F Olsder

Nokia Keynote Speaker op de GDC Mobile

Tijdens de GDC Mobile 2008 zal Nokia's Anssi Vanjoki spreken over de nieuwe weg die Nokia ingeslagen is op het gebied van mobile services. Hierbij zal de focus niet al te veel liggen bij platformen zoals Ovi of Mosh, maar voornamelijk bij N-Gage 2.0

Hoewel het N-Gage 2.0 platform redelijk wat tegenslagen heeft gehad (voornamelijk met uitstel na uitstel bij de lancering), ziet Nokia dit service onderdeel als één van de belangrijkste strategische elementen.

Met de N-Gage hoopt Nokia de games industrie dan ook nog meer te laten investeren in mobile gaming. Één van de grote pluspunten van het platform is dan ook dat game developers minder op het bestandsformaat hoeven te letten. N-Gage 2.0 games worden immers voornamelijk via de PC verkocht en door de consument met datakabels of andere verbindingen geïnstalleerd.

Ondanks dat slechts een handvol modellen klaar is voor N-Gage, heeft Nokia toch al miljoenen 'N-Gage Ready' telefoons wereldwijd in de markt staan en veel grote mobile game publishers staan dan ook al klaar met hun producten.Gerelateerde links:
Mobile games producenten sluiten deal in de U.K.
Nokia N-Gage voorlopig alleen voor de N81
Fifa 07 demo op de N81 'N-Gage'
Sony Ericsson W760i: Walkman-Game-Phone met GPS
Anssi Vanjoki's geirriteerde reactie op Nokia's 'iPhone'
Over de auteur: Arjan F Olsder