Accessoires
05 mei 2011 - Ron Smeets

Nokia 'J' Bluetooth headset

Over het algemeen vind ik de Bluetooth headsets van Nokia qua vormgeving niet bijzonder fraai. De 'J', die zijn naam overduidelijk dankt aan zijn uiterlijk, is dat echter wel.

Volgens de demo video van Nokia zelf (zie hieronder) biedt de 'J' een verbazingwekkend goede audio kwaliteit en kan hij drie maanden stand-by staan en . Een gesprek opnemen doe je door de headset uit zijn 'foudraal' te halen. Je moet hem dan natuurlijk wel snel in je oor stoppen om te voorkomen dat de beller denkt dat je 'er niet bent' ;-)

De Nokia 'J' weegt slechts 8 gram en hij heeft geen 'clip' om hem aan je oor te bevestigen. Hij blijft zitten door het 'in-ear' dopje in je oor te stoppen. Met één acculading kun je maximaal 5 uur bellen en hij is binnen 1 uur volledig op te laden.

Nokia-J-b Nokia-J-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.