Nieuws
16 februari 2009 - Ron Smeets

Nokia introduceert de E55 en E75

Dat de E75 hier in Barcelona geintroduceerd zou worden was niet echt een verassing meer te noemen. Maar zoals altijd hadden de Finnen ook dit jaar weer iets achter de hand.

De E55 (foto hiernaast) wordt het goedkopere alternatief voor iedereen die dolgraag een E-series toestel met fysiek (half)qwerty toetsenbord én een enorm uithoudingsvermogen zoekt. Volgens de opgave van Nokia kan de E55 op één acculading namelijk tot 28 dagen functioneren (in stand-by stand welliswaar).

Zowel de E75, die voorzien is van een slide-out qwerty toetsenbord, als de E55 worden verder voorzien van functies als GPS, Bluetooth, E-mail support, N-Gage en OVi.

De Nokia E75 komt in maart op de markt voor een geschatte verkoopadviesprijs van €450 euro (incl. BTW, excl. subsidies). De Nokia E55 ligt in het tweede kwartaal in de winkels, voor een geschatte verkoopadviesprijs van €320 (incl. BTW, excl. subsidies).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.