Toestellen
12 oktober 2005 - Ron Smeets

Nokia introduceert de E-Serie

Vandaag kondigde Nokia een aantal nieuwe toestellen voor de zakelijke markt aan. De E-Serie zal begin volgend jaar in de winkels liggen, te beginnen met de E60, E61 en E70.

Volgens Senior VP Niklas Savander zullen de toestellen scherp geprijst worden ten opzichte van vergelijkbare toestellen van de concurrenten.

Alle toestellen zullen 3G en WLAN compatibel zijn, inclusief Bluetooth, Blackberry connectivity en ook voorzien zijn van de meest gangbare opties en gadgets van hedendaagse smartphones.

Het verschil tussen de drie modellen die aanvankelijk uitkomen zit o.a. in de keyboard- en berichtenfuncties en de mogelijkheid bij de E60 om ook conference calls te kunnen opzetten.

Zonder provider bonus voor abonnementen etc zullen de toestellen tussen de 350 en 540 Euro moeten gaan kosten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.