Toestellen
25 november 2008 - Ron Smeets

Nokia introduceert 6260 Slide

Nokia heeft vandaag een nieuwe S40 Slider geintroduceerd. De Nokia 6260 heeft uiterlijk wel wat weg van de 6210 Navigator maar dat is niet zo vreemd aangezien ze beiden tot de 62XX reeks behoren.

Daarnaast wordt de 6260 Slide het eerste S40 toestel met A-GPS functie. Andere specs die het waard zijn om genoemd te worden zijn de 5 megapixel camera, 3G (HSUPA en HSDPA) support, WiFi functie, en de microSD geheugenkaart optie.

Behalve de navigatie functie zal de 6260 Slide dankzij 3G en WiFi support ook bijzonder goed geschikt zijn voor mobile sharing, onder andere via de diverse voorgeinstalleerde OVI services.

Volgens de Finse fabrikant zal de 6260 Slide in het eerste kwartaal van 2009 op de markt gaan komen, ook hier in Nederland, en zal het prijskaartje rond de 360 Euro bedragen (incl. BTW, excl. abonnement).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.