Nieuws
02 december 2008 - Redactie MobileCowboys

Nokia integreert IM op S60 toestellen

PERSBERICHT - Nokia kondigt vandaag de komst aan van Nokia Messaging op toestellen van Nokia, en mobiliseert daarmee mail en instant messaging (IM) voor de consumentenmarkt.

Nokia Messaging zal miljoenen consumenten toegang geven tot email en Instant Messaging accounts van Yahoo! Mail en Yahoo! Messenger, Windows Live Hotmail, Gmail en Google Talk, AOL mail alsook emailoplossingen van duizenden ISP's wereldwijd op de meeste Nokia toestellen.

Nokia Messaging wordt in het eerste kwartaal van 2009 officieel geïntroduceerd in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Finland, Duitsland, Singapore, Spanje en Venezuela, en later in het jaar in nog een aantal landen. Overeenkomsten met operators zullen voorzien in support voor Nokia Messaging, zodat gebruikers die een contract sluiten waarin Nokia Messaging is opgenomen volledige toegang hebben tot de ingebouwde push-mail- en IM-functies, zonder extra servicekosten.
 
De Nokia Messaging push email service is momenteel gratis beschikbaar in beta testversie voor een gelimiteerde periode. Bezitters van populaire Nokia S60 toestellen, zoals de Nokia E71 en de Nokia N95, kunnen naar email.nokia.com gaan om deze service te installeren. Nokia Messaging is een email-applicatie die speciaal is ontwikkeld voor ondersteuning van mobiele e-mail. De applicatie maakt het heel eenvoudig om een account in te richten – je hoeft alleen je mailadres en password op te geven, waarna berichten automatisch worden doorgeleid naar je mobiele toestel. Met Nokia Messaging kun je ook gemakkelijk mails lezen, verzenden, doorsturen en beantwoorden, attachments downloaden en lezen, en direct op je toestel attachments aan berichten koppelen.
 
Nokia Messaging is inmiddels beschikbaar op een breed scala Nokia S60 toestellen. Instant messaging en support voor Nokia Series 40 toestellen worden in de tweede helft van 2009 mogelijk.

Via: Nokia

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl