Nieuws
14 maart 2011 - Ron Smeets

Nokia in gesprek met personeel over reorganisatie

De samenwerking tussen Nokia en Microsoft en de daaraan gekoppelde wijziging van de strategie en toekomst voor Symbian en MeeGo zullen ongetwijfeld een of meerdere (personeels)reorganisaties bij de Finse fabrikant tot gevolg hebben.

Het Finse YLE en Reuters maakten de afgelopen dagen al melding van gesprekken die door Nokia gestart zijn met vertegenwoordigers van het personeel in Finland.

Op dit moment zijn eventuele ontslagen nog niet aan de orde, aldus Nokia, maar de gevolgen van de samenwerking tussen Nokia en Microsoft zullen zeker ook zijn weerslag hebben op het personeel en diens taken. De gesprekken die momenteel gevoerd worden hebben betrekking op de organisatorische veranderingen binnen Nokia. "Mogelijke ontslagen zijn op dit moment nog gespreksonderwerp omdat we nog niet weten welke gevolgen de reoganisaties op ons personeelsbestand zullen hebben", aldus Doug Dawson, woordvoerder van Nokia. Antti Rinne, voorzitter van de vakbond Ammattiliitto Pro, denkt daar echter anders over' "De Finse wetgeving verplicht bedrijven om mogelijke onslalgen gelijktijdig met de uitvoering van een reorganisatie te bespreken en doorvoeren. Daarom zou Nokia dit onderwerp dus wel degelijk nu al moeten aansnijden", aldus Rinne.

De Finse fabrikant wordt, als de samenwerking defintief ingevoerd is, verdeeld in twee divisies; een voor smartphones (Windows Phone 7 en aanvankelijk ook nog Symbian en MeeGo) en een voor de zogenaamde 'feature phones' (Series 30 en 40).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.