Nieuws
20 augustus 2005 - Ron Smeets

Nokia HSDPA technologie naar Nederland

Het Finse Nokia heeft een overeenkomst gesloten met T-Mobile voor de levering van haar UMTS-turbo-technologie, HSDPA, in Nederland, Engeland en Duitsland.

Behalve de benodigde hard- en software zal Nokia ook zorgdragen voor de installatie en configuratie van de HSDPA techniek op de T-Mobile netwerken in die drie landen.

Eerder meldden wij al dat T-Mobile de UMTS-turbo met snelheden tot bijna 2Mbit/sec op haar netwerk in Duitsland begin 2006 wil gaan aanbieden. Nederland en Engeland zullen nu wellicht in diezelfde pas gaan meelopen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.