Nieuws
21 november 2012 - Ron Smeets

Nokia Here voor iOS nu beschikbaar

Het was al aangekondigd, maar Nokia Here, de nieuwe naam voor Nokia Maps (en Drive) is vanaf gisteren ook in de iTunes Store te vinden voor iPhone (en andere iOS) gebruikers.

Nokia Here biedt de mogelijkheid om kaarten offline (op het toestel) de downloaden en gebruiken. Routes plannen kan ook maar gesproken navigatie is alleen beschikbaar voor voetgangers. Wanneer je dus een route plant voor de auto dan moet je het doen met een 'ouderwetse' routekaart en aanwijzingen.

Ik zal de applicatie zelf vandaag of morgen ook downloaden op mijn iPhone 5 en die ervaringen in een later artikel met jullie delen. Nederlandse taalondersteuning lijkt nog niet beschikbaar te zijn. iTunes meldt namelijk dat de taal van de app 'Engels' is. Of dat ook voor de gesproken voetgangersnavigatie geldt moet ik nog uitzoeken.

Wie Nokia Here op zijn iPhone (of iOS toestel) wil downloaden kan hem in iTunes vinden door binnen de App Store te zoeken naar 'Nokia Here'.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.