Nieuws
13 november 2012 - Ron Smeets

Nokia Here; kaarten en navigatie voor alle platformen

Enkele van de betere (en gratis beschikbare) Nokia diensten zijn ongetwijfeld Maps en Drive. Prima kaarten die ook offline (op het toestel) te installeren en gebruiken zijn en goede gesproken navigatie voor autorijders en voetgangers.

Vandaag heeft de Finse fabrikant een nieuwe stap gezet op weg naar het (eind)doel om de beste mobiele kaarten en navigatie 'leverancier' te worden. Die stap heet Nokia Here en als het aan Nokia ligt dan kunnen deze kaarten en navigatie apps straks op alle smartphone platformen gebruikt worden.

Binnenkort zal de iOS app al beschikbaar komen. Die kan dan gratis gedownload worden. Nokia Here bevat alle bekende features van Nokia Maps en Nokia Drive. Dus: offline kaarten en -navigatie voor voetgangers en autorijders, maar ook informatie over het openbaar vervoer. Dit laatste zal overigens niet direct overal beschikbaar zijn.

Nokia Here zal in de loop van 2013 ook geschikt worden voor Android toestellen. Begin dat jaar wordt de Android Developer SDK uitgerold. Verder zal Nokia Here volgend jaar ook een standaard onderdeel worden van de nieuwe (mobiele) FireFox webbrowser. Kortom, Nokia is de mobiele en online kaarten- en navigatiemarkt aan het veroveren.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.