Nieuws
28 maart 2013 - Nichal Joosse

Nokia Here geflopt

Met veel bombarie werd enkele maanden geleden Nokia Here aangekondigd. Deze dienst zou gezien moeten worden als een mogelijke concurrent van Google Maps en andere 'multi-platform'-kaartsystemen. Enkele maanden later zien we dat de Here op een flop uitgedraaid is. Na de eerste dagen leek het erop dat de applicatie succesvol zou worden, maar na gemengde reacties van grote techsites daalde de populairiteit van de applicatie vrij snel

Google Maps blijft nog steeds de populairste app voor navigatie en het opvragen van kaarten. Het grootste succes van Nokia Here is in Mozambique, waar de app op plaats 526 staat in de App Store van Apple. Ook in thuisland Finland doet Nokia Here het allesbehalve goed, waar de app te vinden is op plaats 663. De app wordt wel steeds populairder in Laos en Kaapverdië, maar ze weten daar de top 600 nog niet binnen te komen. Helaas verlaten ze ook bijna de top 1000 in Jemen en Albanië.

GigaOm wist te melden dat Sylvain Grande, de topbaas van Nokia Here, drie maanden na het debuut al is ontslagen. Hij zal nu aan de slag gaan bij SoundCloud. Hoewel de app geflopt is, zijn kaarten en location-based services nog steeds één van de sterkste kanten van Nokia.  

Over de auteur: Nichal Joosse