Nieuws
28 augustus 2014 - Ron Smeets

Nokia Here diensten op weg naar Samsung Gear horloges

Dat is althans wat je mag afleiden uit de afbeelding die Nokia vandaag op Twitter geplaatst heeft. Daarop zie je het logo van Here zoals we dat kennen van Here Drive+, Here Maps en Here Transit, en het logo van de Samsung Gear smartwatches.

Meer informatie wordt op dit moment nog niet vrijgegeven. Nokia zal morgen (29 augustus) een Here aankondiging doen. 

Zelf hoop ik dat Nokia met een app of oplossing komt waardoor de navigatie van Here Drive+, en mogelijk ook de andere diensten, gekoppeld worden aan de Gear Smartwatches. Denk aan de routeaanwijzingen die in het beeld van je smartwatch verschijnen of een koppeling met kaarten en/of openbaar vervoer.

Dat zou een fraaie en zeer bruikbare nieuwe smartwatch toepassing zijn. Begin dit jaar kondigden Garmin en Sony al iets vergelijkaars aan; een combinatie van voetgangersnavigatie en de Sony Smartwatch 2. Enfin, morgen weten we het.

Bron: Twitter

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.