Geruchten
22 september 2011 - Ron Smeets

Nokia heeft nog maar 92.000 exemplaren van de N9 gemaakt?

De Nokia N9 komt, volgens de officiele berichten van Nokia zelf en in tegendeel tot wat veel (Nokia) smartphone en MeeGo fans hopen en denken, niet officieel naar Nederland.

Natuurlijk zal hij wel via andere landen te koop aangeboden worden, maar als we deze tweet van 'Nokia insider' Eldar Murtazin mogen geloven dan heeft de Finse fabrikant tot op dit moment nog maar amper 92.000 exemplaren van de Nokia N9 geproduceerd.

Om precies te zijn zou de teller van het aantal geproduceerde N9's op 92.425 staan, maar daarbij zijn ook de prototypes en demo-toestellen meegeteld. Voglens Murtazin is dit een van de belangrijkste redenen waarom Nokia de N9 (nog) niet in meer landen uitgebracht heeft. Natuurlijk geeft Nokia geen commentaar op dit soort geruchten, maar als ze kloppen, dan moet je er dus snel bij zijn, mocht je een Nokia N9 (via België bijvoorbeeld) willen kopen ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.