Geruchten
10 februari 2011 - Ron Smeets

Nokia heeft MeeGo smartphones al gedumpt?

Morgen (vrijdag 11 februari) zal veel duidelijk worden als Stephen Elop zijn, inmiddels door velen, langverwachte Strategy presentatie gaat geven. Zijn uitgelekte memo zorge gisteren al voor veel opschudding in de mobiele wereld en natuurlijk komen in het kielzog daarvan de wildste geruchten boven water drijven. Hier is er nog zo eentje.

'Bronnen dicht bij het bedrijf' (natuurlijk ;-)) zeggen te weten dat Nokia al gestopt is met de ontwikkeling van het MeeGo platform voor smartphones. Dat meldde Reuters gisteravond. Nokia zelf gaf geen commentaar op deze nieuwe geruchten.

Omdat er specifiek gesproken wordt over 'smartphones' kun je concluderen dat de tablet versie van MeeGo wel 'blijft leven'. Tsja, wat moeten we hier nu weer van denken. De memo van Elop is echt, zoveel is inmiddels wel zeker, maar alle (wilde) geruchten die daarna de kop op staken (en nog steken voor vrijdagochtend 11 uur) neem ik in ieder geval met een flinke korrel, nee schep, zout.

Natuurlijk, als Stephen Elop morgen dat gaat doen wat velen verwachten, een drastische koerswijziging bij Nokia aankondigen, dan is alles mogelijk. Symbian en MeeGo zouden gedumpt kunnen worden, men kan besluiten om zich alleen nog maar te richten op de low-end markt, er kan een Android of Windows Phone 7 samenwerking gepresenteerd worden... Ik bedoel maar. Je kunt het zo gek niet bedenken. Vrijdag ochtend, rond 12 uur denk ik, zullen we het wel weten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.