Toestellen
11 november 2010 - Ron Smeets

Nokia heeft al 3 miljoen N8's in Rusland verkocht

De Nokia N8 zou eigenlijk al lang in de winkels liggen en hij is mondjesmaat ook wel al te koop, maar nog lang niet overal in in grote getale dus.

Gisteren, tijdens mijn bezoekje aan de Symbian Exchange en Exhibition kwam mij, via een betrouwbare bron, ter ore dat de voornaamste reden voor het uiblijven van de voorraad aan N8's in Nederland (en de rest van West Europa) het enorme verkoopsucces van het toestel in Rusland is.

"Bijna alle exemplaren gaan daar naar toe", aldus mijn goed ingelichte bron die verder natuurlijk anoniem wenst te blijven. Nu weten we al langer dat Nokia vrijwel nooit individuele toestel verkoopcijfers publiceerd, maar het feit dat in Rusland in ruim een maand tijd al 3 miljoen N8's verkocht zijn (ja, dat is echt het getal dat genoemd werd) zou volgens mij voor Nokia toch reden genoeg moeten zijn om, in dit geval, van die 'gesloten' policy af te stappen. Ik bedoel, de concurrentie roept met regelmaat wanneer er weer 1, 3 of 5 miljoen exemplaren van een toestel over de toonbanken gevlogen zijn en doorgaans hebben ze daar iets langer en meer voor nodig dan 1 maand en 1 land ;-)

Dus, Nokia... als mijn bron over de juiste gegevens beschikte, en ik heb hele goede redenen om hem te geloven, dan zou ik jullie willen adviseren dit enorme succes (want dat is het, hoe je het ook wendt of keert) eens aan de grote klok te hangen. Jullie kunnen dat zeker gebruiken!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.