Nieuws
12 januari 2007 - Ron Smeets

Nokia grootste producent van camera's en MP3 spelers

Nokia heeft in 2006 ruim 140 miljoen camphones verkocht en is daarmee in een klap de grootste (digitale) cameraproducent te wereld geworden. En omdat de Finnen vorig jaar ook meer dan 70 miljoen muziekphones verkocht heeft zijn ze ook de grootste producent van MP3 spelers geworden.

De Finse toestelmaker heeft momenteel zo'n 850 miljoen klanten die met een toestel van Nokia bellen, foto's maken en/of muziek luisteren.

De macht van de grote getallen?Gerelateerde links:
Slechts 10 van de 46 camphones presteren goed
Nokia strikt David Bowie voor Musicrecommenders
Nokia N93 review: Media Phone of the Year
Meer camphones dan gewone mobieltjes in Engeland
N93 volgt N90 op als Media Phone van het jaar
Aantal camphones verdubbelt de komende 4 jaar
Mobiel muziekluisteren wordt populairder
Mobiel muziek luisteren populair in EU
Nokia verkoopt miljard mobieltjes
Nokia ziet wel iets in Mobile Music
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.