Toestellen
29 augustus 2007 - Ron Smeets

Nokia Go Play: XpressMusic 5310, 5610 en Ovi

De eerste nieuwe toestellen die officieel aangekondigd werden hier in Londen zijn de XpressMusic 5310 en 5610. B

De 5310 is een midrange toestel met dedicated music keys, maximaal 4GB SD geheugen en een 2MP camera. De 5610 is het duurdere model met 3G support, een 3.2MP camera en een speciale schuiftoets voor de bediening van de muziekspeler en het switchen tussen de verschillende functies. eide toestellen worden nog voor de Kerst in de winkels verwacht voor respectievelijk 225 en 300 Euro (zonder abonnement).

Behalve enkele toestellen introduceert Nokia vandaag tijdens het Go Play event ook Ovi, ofwel Nokia's mobile content service platform voor muziek, games, maps, social networking en andere content.

Ovi is Fins voor 'deur' en Ovi opent de deur naar elke vorm van content en dienst voor zowel mobiele devices als PC's en Laptops.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.