Concepten
11 november 2011 - Ron Smeets

Nokia Gem; touchscreen, maar dan wel helemaal touchscreen

Een jaar of vijf geleden, nog voor de huidige touchscreen hype losbrak, zagen de ontwikkelaars en beslissers bij Nokia nog geen toekomst in 'touchscreen' (smart)phones. Dat was, zo hebben de Finnen tussen 2008 en 2011 pijnlijk gevoeld, een foute keuze. Inmiddels lijkt Nokia, met de komst van de N9 en de Lumia 800, de achterstand die ze door deze foute beslissing opgelopen hadden, redelijk goed gemaakt te hebben. Het (grote) succes moet echter nog komen.

Intussen zijn de Finnen helemaal om. Om dat nog wat extra kracht bij te zetten maakten ze de Nokia Gem; een touchscreen concept, maar dan wel helemaal touchscreen.

Zoals je op de afbeeldingen en in onderstaande animatie video kunt zien is de Nokia Gem 100% touchscreen. Niet alleen aan de voorzijde, maar ook de zijkanten en zelfs de achterkant. Of dat in de praktijk zal werken is nog maar de vraag. Ik bedoel, een toestel dat aan alle kanten voorzien is van touchscreen bediening kan volgens mij ook wel eens lastig vast te houden zijn, maar daar zullen de knappe Finse koppen wel een oplossing voor bedenken, mocht dit concept ooit werkelijkheid worden.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.