Geruchten
18 december 2012 - Ron Smeets

Nokia gaat niet naar de CES, wel naar het MWC?

Het is nog een gerucht maar volgens een Chinese bron zou Nokia haar plannen voor een stand op de CES, begin januari in Las Vegas, afgezegd hebben. De Finse fabrikant zou daarentegen wel weer met een (grote?) stand op het MWC, eind februari in Barcelona, aanwezig zijn.

Op zich zou dit niet zo vreemd zijn als nieuwe productaankondigingen het doel van Nokia's aanwezigheid op zowel de CES als het MWC was. De Finnen hebben onlangs namelijk al een aantal Windows Phone 8 toestellen onthuld en om dan in januari al weer wat nieuws aan te kondigen lijkt erg vroeg. Eind februari is dan wellicht een beter moment.

Echter, Nokia zal de komende periode ook hard moeten werken aan de populariteit van het merk, en de toestellen, onder consumenten. In dat licht bezien is een aanwezigheid op de CES natuurlijk veel belangrijker. Dat is immers een echte consumenten beurs terwijl het MWC puur bedoeld is voor de pers en industrie (telco's, fabrikanten, ontwikkelaars etc).

Zoals gezegd, het zijn nog geruchten maar als ik Nokia was, dan zou ik het budget verdelen over beide evenementen. Een 'kleinere' stand op de CES waar consumenten 'gestrikt' kunnen worden en een dito aanwezigheid op het MWC om de toestellen voor Q2 en Q3 (2013) te presenteren aan de industrie en wereldpers. Toch?

ViaBron (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.