Entertainment
09 november 2006 - Ron Smeets

Nokia gaat het leger in

De Finse Telecomgigant heeft een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse leger voor de ontwikkeling van nieuwe telecom technieken en -toepassingen voor militaire doeleinden.

Nokia zal gaan onderzoeken of technologien als WiMAX, UMTS, HSDPA etc. van waarde kunnen zijn voor het Amerikaanse leger en welke militaire toepassingen men daarvoor zou kunnen bedenken en ontwikkelen.

Een gewaagde stap als je het mij vraagt. Ten eerste zou een link met het Amerikaanse leger in sommige landen wel eens verkeerd kunnen uitpakken voor Nokia (China, Midden Oosten?)

Daarnaast was ik toch in de veronderstelling dat Finland een neutraal land was. Ze zijn zelfs geen lid van de Navo.Gerelateerde links:
SMS censuur na Thaise coup
Al-Zarqawi's mobieltje werd zijn dood
Uncle Sam want's YOU, ook per SMS
Amerikaanse leger verbiedt bellen in auto's
Motorola maakt militaire PDA
Motorola i605 legertelefoon
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.